Banánová roláda

76
- reklama -

Suroviny

Těsto
6 vajec
14 dkg moučkového cukru
14 dkg polohrubé mouky
Náplň
0,2 l mléka
2 lžíce Hladké mouky
20 – 25 dkg másla
22 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
1 lžíce kakaa
2 – 3 banány

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Žloutky vajec oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

  2. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, lehce promícháme a postupně zlehka přimícháme sníh.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem, který vymastíme a posypeme hrubou moukou. Na něj rozetřeme těsto a dáme péct. Pečeme asi 10 minut do zlatožluta v předem vyhřáté troubě. Nesmíme péct moc dlouho, jinak se vysuší a nepůjde dobře srolovat (bude praskat).

  4. Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky srolujeme a necháme vychladnout.

  5. Po vychladnutí plát rozvineme, potřeme náplní, podélně na ní položíme banány a znovu svineme. Zbytkem náplně potřeme celý povrch rolády a můžeme posypat strouhaným kokosem.

  6. NÁPLŇ: V trošce studeného mléka rozmícháme mouku. Zbylé mléko přivedeme k varu a za stálého míchání přidáváme mléko s rozmíchanou moukou.

  7. Dále přidáme vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši.

  8. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, kakaem a postupně přidáváme vychladlou kaši. Nakonec ochutíme rumem.