Banán v čokoládě

51
- reklama -

Suroviny
4 porce

100 g čokolády na vaření
40 g tuku
4 banány
1 lžička moučkového cukru
skořicový cukr
šlehačka
čokoládová poleva
ovoce na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané banány položíme na kovovou mřížku, pod níž umístíme talíř.

  2. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni se lžičkou moučkového cukru a tukem. Smícháme do hladké hmoty, necháme chvíli vychladnout.

  3. Banány poléváme celistvě čokoládou. Pokud nám nějaká čokoláda zteče na talíř, můžeme znovu použít. Banán případně opatrně otočíme, abychom se dostali i na spodní stranu. Čokoládu necháme ztuhnout.

    Hotové podáváme poprášené skořicovým cukrem, ozdobené šlehačkou, čokoládovou polevou nebo čerstvým ovocem.