Suroviny
- 1 mrkev
- 1 sklenice sterilovaných bambusových výhonků
- 1 střední cibule
- 1/3 pórku
- sojová omáčka
- malý kousek zázvoru
- sůl
- pepř
- olej
- Tofu (natural)
- chilli nebo jiné pálivé kořeníNasi goreng, směs na čínu…
- nesolené arašídy
- škrob na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Den předem si nakrájíme bílé tofu na kousky a naložíme ho do sojové omáčky s oblíbeným pálivým kořením (použila jsem směs nasi goreng).
-
Druhý den si tofu krátce opečeme na pánvičce a dáme stranou.
-
Na rozpáleném oleji orestujeme na větší kousky nakrájenou cibuli, poté přidáme kolečka pórku a mrkev nakrájenou na tenké špalíky.
-
Chvíli dusíme pod pokličkou, poté podlijeme trochou vody a přidáme kousky bambusu, nadrobno pokrájený zázvor, sůl, pepř a sojovou omáčku. Solíme opatrně – sojová omáčka je sama dost slaná.
-
Když zelenina změkne, přidáme hrst nesolených arašídů. Můžeme zahustit lžičkou škrobu.
-
Na závěr vmícháme kousky tofu a prohřejeme. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.