
- reklama -
Suroviny
- 1 konzerva (240 g) Baltických rybiček v oleji
- 1 lžíce másla
- 1 menší cibule
- 5 lžic domácí Lučiny
- pár kapek citronové šťávy nemusí být
- pažitka
- ředkvičky na ozdobu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rybičky vyklopíme do misky s polovinou oleje, ten hustější na dně necháme u rybiček, ostatní vylijeme a přidáme máslo, domácí Lučinu, cibuli nakrájenou na drobno a ručním mixerem umixujeme na hladkou pomazánku.
-
Nakonec osolíme je-li třeba, dáme pažitku nadrobno nařezanou a dochutíme citronovou šťávou, promícháme a můžeme mazat na pečivo na které máme chuť.
-
Ozdobíme nakrájenými ředkvičkami.
Poznámka od kuchařky
Mazala jsem na doma upečený cibulový chléb. Byla to příjemná, chutná večeře za čtvrt hodinky! Ředkvičky si s pomazánkou dobře a chutně rozumí.
Kuchařka: Bibinka









