- reklama -
Suroviny
- 400 g vepřového masa
- 200 g rajčat
- 200 g fazolových lusků
- 200 g čerstvých paprik
- 200 g lilku
- dost česneku
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku dáme maso, nakrájené na kostky, osolíme očesnekujeme, pak dáme vrstvu pokrájených rajčat na čtvrtky, nakrájený lilek na proužky, rozlámané fazolové lusky, a pokrájené papriky. Vše ještě dochutíme solí a česnekem.
-
Pekáček si ovážeme navlhčeným pergamenovým papírem, na 3 místech propíchneme špejlí, aby mohla unikat pára a dáme péct do středně vyhřáté trouby a péčeme doměkka asi 1 hodinu.
Poznámka od kuchařky
Lonak nepodléváme a pečeme zvolna, zelenina nám udělá výbornou šťávu.
Zdroj: recept mám z Chorvatska
Kuchařka: Bibinka