Balkánský guláš z vepřového srdce

74
- reklama -

Suroviny
4- 6 porcí

1 vepřové srdce
3 cibule
3 stroužky česneku
2 velké lžíce rajčatového protlaku
2 červené špičaté papriky kapie
2 větší rajčata
mletá paprika
majoránka
kmín
pepř
Masox
olej nebo sádlo
2 lžíce polohrubé mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme nahrubo nakrájené cibule.

  2. K nim přidáme očištěné, omyté a vysušené srdce nakrájené na kostky a necháme ho zatáhnout.

  3. Po osmažení přendáme všechno do PH, dáme koření, rajčatový protlak, česnek, papriky a rajčata nakrájená na proužky a zalijeme vodou, do níž rozmícháme mouku a osolíme, kdo chce může vložit masox.

  4. Dáme na high a necháme vařit 4 hodiny.

Poznámka od kuchařky

Dostali jsme chuť na guláš, už docela dlouho nebyl, ale nebylo doma hovězí maso, tak jsem improvizovala a pošmákli jsme si.

Samozřejmě jde dělat na sporáku, jen připomenu, že srdce se dělá déle, aby bylo měkké.