
- reklama -
Suroviny
4- 6 porcí
- 1 vepřové srdce
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 velké lžíce rajčatového protlaku
- 2 červené špičaté papriky kapie
- 2 větší rajčata
- mletá paprika
- majoránka
- kmín
- pepř
- Masox
- olej nebo sádlo
- 2 lžíce polohrubé mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme nahrubo nakrájené cibule.
-
K nim přidáme očištěné, omyté a vysušené srdce nakrájené na kostky a necháme ho zatáhnout.
-
Po osmažení přendáme všechno do PH, dáme koření, rajčatový protlak, česnek, papriky a rajčata nakrájená na proužky a zalijeme vodou, do níž rozmícháme mouku a osolíme, kdo chce může vložit masox.
-
Dáme na high a necháme vařit 4 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Dostali jsme chuť na guláš, už docela dlouho nebyl, ale nebylo doma hovězí maso, tak jsem improvizovala a pošmákli jsme si.
Samozřejmě jde dělat na sporáku, jen připomenu, že srdce se dělá déle, aby bylo měkké.
Kuchařka: Bibinka