
- reklama -
Suroviny
- 2 veky ( nebo 2 francouzské bagety)
- 40 g taveného sýra
- 40 g másla
- 40 g Lučiny s pažitkou
- 150 g strouhaného sýra
- 1/2 červené papriky nastrouhané nahrubo nebo pokrájené na proužky
- 1/2 zelené papriky nastrouhané nahrubo nebo pokrájené na proužky
- pažitka (nebo petrželka na ozdobu)
- sůl
- čerstvý pepř
Postup přípravy receptu
-
Veku nebo bagetu pokrájíme. V misce si smícháme tavený sýr se změklým máslem, Lučinou, špetkou soli i pepře.
-
Pomocí tyčového mixéru vyšleháme vše na konzistenci hladkého krému.
-
Plátky veky potřeme tímto sýrovým krémem. Poté na každou půlku plátku veky nebo bagety, potřenou tímto krémem, ozdobně upravíme Švarcvaldskou nebo Parmskou šunkou(nebo jakoukoliv uzeninu) a druhou půlku veky ozdobíme nastrouhaným sýrem.
-
Nakonec ozdobíme proužky paprik nebo rajčátek a pokrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Pomazánku pak můžeme měnit podle druhů sýrů, může být i kombinace tvarůžků místo Lučiny + ostatní suroviny nebo kombinace sýra s modrou plísní místo Lučiny + ostatní suroviny.Fota jsem dělala zvečera.
Kuchařka: varilamyskakasicku









