Báječné občerstvení s několika druhy sýrů a švarcvaldskou šunkou

121
- reklama -

Suroviny

2 veky ( nebo 2 francouzské bagety)
40 g taveného sýra
40 g másla
40 g Lučiny s pažitkou
150 g strouhaného sýra
1/2 červené papriky nastrouhané nahrubo nebo pokrájené na proužky
1/2 zelené papriky nastrouhané nahrubo nebo pokrájené na proužky
pažitka (nebo petrželka na ozdobu)
sůl
čerstvý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Veku nebo bagetu pokrájíme. V misce si smícháme tavený sýr se změklým máslem, Lučinou, špetkou soli i pepře.

  2. Pomocí tyčového mixéru vyšleháme vše na konzistenci hladkého krému.

  3. Plátky veky potřeme tímto sýrovým krémem. Poté na každou půlku plátku veky nebo bagety, potřenou tímto krémem, ozdobně upravíme Švarcvaldskou nebo Parmskou šunkou(nebo jakoukoliv uzeninu) a druhou půlku veky ozdobíme nastrouhaným sýrem.

  4. Nakonec ozdobíme proužky paprik nebo rajčátek a pokrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Pomazánku pak můžeme měnit podle druhů sýrů, může být i kombinace tvarůžků místo Lučiny + ostatní suroviny nebo kombinace sýra s modrou plísní místo Lučiny + ostatní suroviny.Fota jsem dělala zvečera.