
- reklama -
Suroviny
- 4 lžíce másla
- 1 cibuli
- 300 g žampionů
- 200 g žampionů portobello
- hrst lesních hub, sušené namočíme
- 375 g smetany na vaření
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, kmín, pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno. Žampiony nakrájíme na plátky.
-
Rozpálíme 3 lžíce másla a cibulku necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené žampiony a pak po chvíli ještě lesní houby. Osmahneme. Dobře osolíme, přidáme drcený kmín.
-
Po 10 minutách opékání přilijeme smetanu. (Při opékání občas promícháme.) Přivedeme k varu a pak necháme mírně probublávat tak 5 až 10 minut. Občas promícháme.
-
Připravíme jíšku. Do másla přidáme mouku a osmahneme. Klasika. Omáčku zahustíme jíškou. Ještě tak 3 minuty provaříme.
Poznámka od kuchařky
Můžete zvolit knedlíky, tentokrát jsem zvolil chleba na grilování. O chlebu i recept s fotkami krok za krokem najdete na https://www.mojetara.cz/recipe/houbova-omacka-zamp….
Kuchař: mojetara