Bagetky na plnění

58
- reklama -

Suroviny

Na preferment:
150 ml (g) vody
150 g hladké mouky
1-2 g droždí
– smíchat a zakryté nechat 12 hodin v teple kvasit.
Dále:
150 ml (g) vody
35 g změklého sádla
1-2 lžičky cukru
2 lžičky soli
50 g žitné chlebové mouky
340 g hladké mouky
8 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.

  2. Vykynuté vytáhneme z mísy na stůl, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 10 minut odpočinout. Pak vytvarujeme bagety, uložíme je na plech – můžeme lehce naříznout a necháme vykynout.

  3. Potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/25-30 min).

Poznámka od kuchařky

Bagetky jsou lehounké, pružné, s pevným povrchem a hezky děrovanou střídou. Po vychladnutí je možné je rozříznout, naplnit pomazánkou, zeleninou a sýrem (příp.šunkou), zabalit do potravinářské fólie a uložit do lednice.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz