
- reklama -
Suroviny
- Na preferment:
- 150 ml (g) vody
- 150 g hladké mouky
- 1-2 g droždí
- – smíchat a zakryté nechat 12 hodin v teple kvasit.
- Dále:
- 150 ml (g) vody
- 35 g změklého sádla
- 1-2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 50 g žitné chlebové mouky
- 340 g hladké mouky
- 8 g droždí
Postup přípravy receptu
-
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
-
Vykynuté vytáhneme z mísy na stůl, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 10 minut odpočinout. Pak vytvarujeme bagety, uložíme je na plech – můžeme lehce naříznout a necháme vykynout.
-
Potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/25-30 min).
Poznámka od kuchařky
Bagetky jsou lehounké, pružné, s pevným povrchem a hezky děrovanou střídou. Po vychladnutí je možné je rozříznout, naplnit pomazánkou, zeleninou a sýrem (příp.šunkou), zabalit do potravinářské fólie a uložit do lednice.
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen