Bagely

55
- reklama -

Suroviny

500 g pšeničné hladké mouky bílé
1,5 lžičky soli
1,5 lžíce cukru
0,5 kostky kvasnic
300 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí vypracujeme hladké nelepivé těsto (pomohla mi pekárna) a necháme vykynout.

  2. Pak tvoříme válečky, které spojíme do kroužku. Přikryjeme vlhkou utěrkou (důležité, aby těsto neosychalo) a necháme znovu vykynout.

  3. V hrnci uvedeme vodu do varu, ale neměla by vařit moc, jen jemně perlit. Bagely vkládáme po 2-3 kusech pomocí děrované naběračky do vody a povaříme velmi krátce asi půl minutky z každé strany, vaříme bez pokličky.

  4. Okapané bagely pečeme na tukem potřeném plechu v troubě vyhřáté na 220°C asi 15 minut dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: kniha Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně.

Toto bílé pečivo ve tvaru kroužků bylo kdysi každodenním chlebem východoevropských Židů, ale dnes je typické pro New York jako klasická snídaně se žervé.