
- reklama -
Suroviny
- 400 g vykostěných stehen
- 300 g baby karotky
- jarní cibulka – bílá část
- 2 stroužky česneku
- 400 ml kokosového mléka
- 1/2-1 lžička červené curry pasty
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1/2 lžičky sojové omáčky (nemusí být)
- pár kapek šťávy z limetky
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme vařit karotku na 5-6 minut do vody jen tak, aby byla těsně potopená. Maso nakrájíme na kostky, cibulku a česnek na drobno.
-
Na pánev kápneme olej a orestujeme maso ze všech stran. Přidáme cibulku, pastu, zázvor, sůl a kurkumu. Přidáme scezenou mrkev, česnek a kokosové mléko.
-
Vaříme do změknutí masa a zhoustnutí omáčky. Komu se bude zdát omáčka řídká, může ji malinko zahustit škrobem rozmíchaným v troše vody.
-
Nakonec dochutíme pár kapkami limetkové šťávy, sojovkou, případně solí. Podáváme s vařeným bramborem nebo s rýži.
Kuchařka: mika59









