Bábovková meruňkovo – ananasová zmrzlina

33
- reklama -

Suroviny

6 meruněk
3 plátky pokrájeného čerstvého ananasu
6 plátků želatiny Dr. Oetkera
450 g měkkého tvarohu
300 ml pomerančového džusu
1,5 sáčku vanilkového pudingu bez vaření od Dr. Oetkera
100 g moučkového cukru
100 ml ovocného jogurtu
2 šlehačky Dr. Oetkera
mléko nebo klasická smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si namočíme želatinu v plátcích a postupujeme podle návodu.


    Zobrazit celý recept

  2. V pomerančovém džusu rozpustíme vanilkový puding, moučkový cukr, přidáme po troškách tvaroh, ovocný jogurt a vyšleháme jemný hladký krém.

  3. Podle návodu si připravíme šlehačku Dr. Oetkera.

  4. Ovoce omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

  5. Do tvarohovo-pudingové směsi vmícháme chladnoucí želatinu a nakonec zlehka zamícháme šlehačku.

  6. Silikonovou bábovkovou formu dobře propláchneme studenou vodou a nalijeme do ní třetinu tvarohového krému, uhladíme a povrch krému poklademe meruňkami, ananasem a zakryjeme druhou třetinou tvarohového krému.

  7. Na ni poklademe opět ovoce a pokryjeme poslední vrtsvou krému a opět uhladíme.

  8. Bábovku vložíme do mrazáku a necháme na 12 hodin (nejlépe přes noc ztuhnout).

  9. 8. Hodinu před podáváním vyndáme zmrzlinovou bábovku z mrazáku, chvíli počkáme, vyklopíme ji na talíř a uložíme do chladničky. Zdobíme ovocným topingem nebo šlehačkou.

Poznámka od kuchařky

Slíbila jsem a tak jsem musela udělat podruhé pro vnoučka k vysvědčení, než odjel na tábor.

Ovoce se může dát jakékoliv, co kdo má rád a jaké je zrovna sezonní.