Suroviny
- 6 meruněk
- 3 plátky pokrájeného čerstvého ananasu
- 6 plátků želatiny Dr. Oetkera
- 450 g měkkého tvarohu
- 300 ml pomerančového džusu
- 1,5 sáčku vanilkového pudingu bez vaření od Dr. Oetkera
- 100 g moučkového cukru
- 100 ml ovocného jogurtu
- 2 šlehačky Dr. Oetkera
- mléko nebo klasická smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si namočíme želatinu v plátcích a postupujeme podle návodu.
-
V pomerančovém džusu rozpustíme vanilkový puding, moučkový cukr, přidáme po troškách tvaroh, ovocný jogurt a vyšleháme jemný hladký krém.
-
Podle návodu si připravíme šlehačku Dr. Oetkera.
-
Ovoce omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
-
Do tvarohovo-pudingové směsi vmícháme chladnoucí želatinu a nakonec zlehka zamícháme šlehačku.
-
Silikonovou bábovkovou formu dobře propláchneme studenou vodou a nalijeme do ní třetinu tvarohového krému, uhladíme a povrch krému poklademe meruňkami, ananasem a zakryjeme druhou třetinou tvarohového krému.
-
Na ni poklademe opět ovoce a pokryjeme poslední vrtsvou krému a opět uhladíme.
-
Bábovku vložíme do mrazáku a necháme na 12 hodin (nejlépe přes noc ztuhnout).
-
8. Hodinu před podáváním vyndáme zmrzlinovou bábovku z mrazáku, chvíli počkáme, vyklopíme ji na talíř a uložíme do chladničky. Zdobíme ovocným topingem nebo šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Slíbila jsem a tak jsem musela udělat podruhé pro vnoučka k vysvědčení, než odjel na tábor.
Ovoce se může dát jakékoliv, co kdo má rád a jaké je zrovna sezonní.