
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 5 vajec
- 300 g polohrubé mouky
- 250 g Hery
- 400 g žervé
- 300 g cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- tuk na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu
-
Do misky oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh, který zatim odložíme do lednice.
-
Žloutky s cukrem a van. cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žervé, rozpuštěnou vlažnou Heru a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka přimícháme sníh.
-
Troubu zahřejem na 150°C a pečeme asi 45 minut.
-
Bábovka je krásně vláčná, ještě ji polévám polevou z bílé čokolády s jogurtovou příchutí ( kupovanou ).
Poznámka od kuchařky
Formu používám střední a vyběhne lehce přes okraj.
Kuchař: ewice