Bábovka ze žervé

107
- reklama -

Suroviny
12 porcí

5 vajec
300 g polohrubé mouky
250 g Hery
400 g žervé
300 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Do misky oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh, který zatim odložíme do lednice.

  2. Žloutky s cukrem a van. cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žervé, rozpuštěnou vlažnou Heru a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka přimícháme sníh.

  3. Troubu zahřejem na 150°C a pečeme asi 45 minut.

  4. Bábovka je krásně vláčná, ještě ji polévám polevou z bílé čokolády s jogurtovou příchutí ( kupovanou ).

Poznámka od kuchařky

Formu používám střední a vyběhne lehce přes okraj.