Bábovka z pudinku s čokoládovou polevou

80
- reklama -

Suroviny
podle chuti strávníka 🙂

4 celá vejce
1 dl cukru moučka
4 pudinkové prášky
1 dl oleje
1 dl vaječného likéru ( možno nahradit rumem )
1 prášek do pečiva
Na polevu:
tabulka čokolády na vaření
tabulka oříškové čokolády
trochu másla dle uvážení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Postupně zašleháme likér, olej a prášek do pečiva. Na konec vmícháme pudinkové prášky. Těsto nalijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy.

  2. Poté vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů, po chvilce troubu ztlumíme na 170 stupňů a pečeme cca 50 minut. Upečení zkusíme špejlí.

  3. Po upečení necháme bábovku vychladnout, vyklopíme na talíř a polijeme čokoládou rozpuštěnou v hrnci s kouskem másla.

  4. Necháme v lednici cca 20 minut ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

Pozor! Těsto při pečení hodně zvětší objem, proto použijte větší bábovkovou formu.