
- reklama -
Suroviny
16 porcí
- 2 hrnky polohrubé mouky 1 vejce 1 hrnek cukru (dle chuti – rebarbora je kyselá)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek podmáslí
- 1 hrnek rebarbory
- trošku soli
Postup přípravy receptu
-
Utřeme vejce s cukrem a vanilkou, pomalu přikapáváme olej, postupně zašleháváme ostatní suroviny, nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou rebarboru.
-
Těsto nalijeme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme asi 30-40 minut na 170°C. Upečenou bábovku jsem potřela čokoládovou polevou a posypala kousky mandlí.
Poznámka od kuchařky
Rebarbory nám loni na zahrádce vyrostlo opravdu velké množství – začala jsem proto experimentovat – vznikla tato vláčná a chutná bábovka.
Kuchař: Beetty