- reklama -
Suroviny
- 25 dkg polohrubé mouky
- 25 dkg cukr moučky
- 1 dcl oleje
- 1 dcl mléka
- 3 ks vejce – bílky a žloutky
- 1 ks vanilkového cukru
- 0,5 ks kypřícího prášku
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a vanilkový cukr, přidáme žloutky, mléko a olej zamícháme.
-
Ušleháme bílky a smícháme s připravenou směsí.
-
Vymažeme a vysypeme si formu, polovinu těsta nalejeme do formy, druhou polovinu obarvíme kakaem.
-
Nalijeme do formy na světlé těsto a dáme do rozpálené trouby, kterou stáhneme na minimum a pečeme, dokud se to neupeče.
Poznámka od kuchařky
Abychom zjistili, jestli je bábovka upečená, píchneme do ní špejlí.
Jestli se na špejli nalepí těsto, bábovka ještě není hotová.
Kuchařka: Terkas