Bábovka z mletého masa s tymiánem

41
- reklama -

Suroviny
podle strávníků

500 g mletého masa
2 vejce
4 vejce (natvrdo)
2 rohlíky (namočené do mléka)
sůl
pepř
česnek
tymián
kmín
1 cibule
máslo (na vysypání formy)
strouhanka (na vysypání formy)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mleté maso, na drobno nakrájenou cibuli, koření, vejce a v mléce namočené rohlíky. Pokud je hmota moc řídká, dohustíme strouhankou.


    Zobrazit celý recept

  2. Vymažeme si bábovkovou formu máslem, nebo sádlem a vysypeme strouhankou.

  3. Na dno formy dáme polovinu masové směsi, vložíme na tvrdo uvařená vejce a zakryjeme druhou polovinou masa.

  4. Ve vyhřáté troubě pečeme do růžova ( každý dle typu trouby ), já pekl necelou hodinku.

  5. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jak je kdo zvyklý.

    Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

V průběhu pečení kontrolujeme a odléváme přebytečný tuk.