![Bábovka z mletého masa_5ffb0ba65673b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/babovka-z-mleteho-masa_5ffb0ba6471c8.jpeg)
Suroviny
- 1 kg mletého masa (vepřové + hovězí)
- 2 starší rohlíky
- 150 ml mléka
- 2 vejce
- 1 velká cibule
- 1 palička česneku
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce kremžské hořčice
- 3 nožičky libovolné klobásky
- 3 vejce uvařená na tvrdo
- sterilizované okurky
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme s cibulí a česnekem, přidáme rohlíky, které jsme nakrájeli na kostičky a namočili do mléka, vejce, sůl, pepř, hořčici a pořádně propracujeme, přidáme trochu strouhanky a zase propracujeme.
-
Bábovkovou formu vyložíme pečícím papírem, dáme trochu masové směsi, poklademe půlkama uvařených vajec, zase dáme vrstvu masové směsi, pokladem klobáskama, opět dáme masovou směs, pokladem půlkama okurek a dáme poslední vrstvu masové směsi.
-
Povrch uhladíme rukou, kterou namáčíme do vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 stupňů po dobu 45 minut.
-
Potom vyndáme, necháme chvilku odstát, opatrně vyklopíme, sundáme papír a dáme ještě chvilku zapéct do trouby, aby se zpevnil povrch. Podáváme s bramborovou kaší a salátem, nebo studené s chlebem a zeleninou.