Bábovka z mletého masa

222
- reklama -

Suroviny

1 kg mletého masa (vepřové + hovězí)
2 starší rohlíky
150 ml mléka
2 vejce
1 velká cibule
1 palička česneku
sůl
mletý pepř
2 lžíce kremžské hořčice
3 nožičky libovolné klobásky
3 vejce uvařená na tvrdo
sterilizované okurky
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme s cibulí a česnekem, přidáme rohlíky, které jsme nakrájeli na kostičky a namočili do mléka, vejce, sůl, pepř, hořčici a pořádně propracujeme, přidáme trochu strouhanky a zase propracujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Bábovkovou formu vyložíme pečícím papírem, dáme trochu masové směsi, poklademe půlkama uvařených vajec, zase dáme vrstvu masové směsi, pokladem klobáskama, opět dáme masovou směs, pokladem půlkama okurek a dáme poslední vrstvu masové směsi.

  3. Povrch uhladíme rukou, kterou namáčíme do vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 stupňů po dobu 45 minut.

  4. Potom vyndáme, necháme chvilku odstát, opatrně vyklopíme, sundáme papír a dáme ještě chvilku zapéct do trouby, aby se zpevnil povrch. Podáváme s bramborovou kaší a salátem, nebo studené s chlebem a zeleninou.