Bábovka z kynutých buchet

123
- reklama -

Suroviny
12 porcí

50 dkg hladké mouky
6 dkg mletého cukru
1 vanilkový cukr
2 dl mléka
2 celá vajíčka
1 kostka kvasnic
8 dkg másla
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Po zpracování všech surovin vypracujeme klasické kynuté těsto.

  2. Rozdělíme ho na cca 3 části a každou zvlášť vyválíme.

  3. Rozkrájíme na čtverečky a na každý dáme jinou náplň.

  4. Zabalíme a naskládáme do vymazané bábovkové formy.

  5. Necháme cca 1/2 hodiny kynout, vložíme do trouby a na cca 150 st. pečeme do zčervenání povrchu.

Poznámka od kuchařky

Po vychlazení je na řezu zajímavá. Já jsem měla jako náplň povidla, nutelu a tvaroh.