
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 50 dkg hladké mouky
- 6 dkg mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 dl mléka
- 2 celá vajíčka
- 1 kostka kvasnic
- 8 dkg másla
- citronová kůra
Postup přípravy receptu
-
Po zpracování všech surovin vypracujeme klasické kynuté těsto.
-
Rozdělíme ho na cca 3 části a každou zvlášť vyválíme.
-
Rozkrájíme na čtverečky a na každý dáme jinou náplň.
-
Zabalíme a naskládáme do vymazané bábovkové formy.
-
Necháme cca 1/2 hodiny kynout, vložíme do trouby a na cca 150 st. pečeme do zčervenání povrchu.
Poznámka od kuchařky
Po vychlazení je na řezu zajímavá. Já jsem měla jako náplň povidla, nutelu a tvaroh.
Kuchařka: Svetlana