
- reklama -
Suroviny
- 200 g cukr moučka
- 4 celá vejce
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 250 g smetana ke šlehání
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- trochu tuku
- trochu hrubé mouky
- Granko nebo kakao
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme cukr, rozklepneme 4 vejce, vanilkový cukr, dáme špetku soli a vyšleháme do pěny.
-
Přidáme smetanu ke šlehání a pokračujeme ještě chvilku ve šlehání. Posléze přisypeme mouku s práškem do pečiva a když je těsto hlaďoučké, nalijeme ho do vymazané a vysypané formy, přičemž ponecháme trošku těsta, do kterého vmícháme Granko nebo kakao a dokola lijeme navrch těsta ve formě.
-
Dáme péct do předehřáté trouby na 150°C na cca 45-60 minut, záleží na troubě. Po 45 minutách zkusíme špejlí.
Poznámka od kuchařky
Celé šlehání děláme ruč. el. šlehačem s metlami – NE s háky.
S Grankem tmavší část bábovky nemá tak výraznou chuť po kakau a já to mám raději. Je možné mít i pouze světlou.
Kuchař: Vaclav Fronek









