- reklama -
Suroviny
- 2 bílky (sníh)
- 2 žloutky
- 200 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr (nemusí být)
- 80 g rozpuštěného vychladlého másla
- 250 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 2 jemně nastrouhané sojové suky (kmeny)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušlehat sníh z bílků a 2 lžic cukru. Vyšlehat žloutky se zbytkem cukru a s máslem.
-
Pak postupně zašlehávat zbytek ingrediencí v pořadí, jak jsou napsané (mouku, prášek, kakao – dohromady – může se i prosít).
-
Nakonec jemně, ale důkladně vmíchat sníh. Pečeme na 170°C cca 55-65 minut.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád sojové suky, bude nadšen, jsou v bábovce hodně cítit. Pro decentnější ocásek by stačil i jeden. Jinak moc dobrá rychlovka!
Kuchařka: Kanyla