
Suroviny
12 porcí
- 4 vejce
- 120 g másla
- 240 g piskoveho cukru
- 1/4 l mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g strouhanych vlašských ořechů
- 1 prášek do pečiva
- strouhané citronová kůra
- vanilkový cukr
- tuk a mouka na formu
Postup přípravy receptu
-
Cukr utřeme se změklým máslem a postupně zašleháváme žloutky. Bílky oddělíme a ušleháme na hustý sníh. Do něj zašleháme vanilkový cukr.
-
Do žloutkové směsi vyšlehané do pěny pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, mléko, nastrouhanou kůru z dobře omytého citrónu a nakonec těsto zlehčíme hustým bílkovým sněhem.
-
Formu na bábovku vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ni vlijeme, urovnáme a bábovku dáme do předehřáté trouby.
-
Pečeme pomalu při nepříliš vysoké teplotě. Asi po půl hodině píchneme do bábovky špejlí, abychom se přesvědčili, zda je upečená. Pokud na špejli nelepí těsto, bábovku vyklopíme a pocukrujeme a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Na bábovce jsme si všichni pochutnali, i když se u nás ořechy moc nejí, ale po bábovce se jen zaprášilo.









