Bábovka s vaječným koňakem

107
- reklama -

Suroviny

5 vajec
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/4 l oleje
1/4 l vaječného koňaku
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Do části:
1,5 lžíce kakaa
75 ml rozpustné kávy (1 lžíce kávy)
tuk
hrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušlehejte s oběma cukry. Poté postupně přidejte olej, vaječňák, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Formu si vymažte tukem či máslem a vysypte hrubou moukou. Přibližně 2/3 těsta vylijte do formy a do zbývající 1/3 přidejte kakao a kávu. Zbytek těsta nalijte do formy a vidličkou trochu promíchejte, abyste docílili „mramorového“ efektu. Troubu si předehřejte na 170°C a pečte přibližně 1 – 1,5 hod.

Poznámka od kuchařky

Mně stačilo péct hodinu a to jsem ještě po 40min snižovala teplotu na 150°C, aby se bábovka nahoře nespálila. 😉