
- reklama -
Suroviny
- 5 vajec
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1/4 l oleje
- 1/4 l vaječného koňaku
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Do části:
- 1,5 lžíce kakaa
- 75 ml rozpustné kávy (1 lžíce kávy)
- tuk
- hrubá mouka na vymazání formy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušlehejte s oběma cukry. Poté postupně přidejte olej, vaječňák, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Formu si vymažte tukem či máslem a vysypte hrubou moukou. Přibližně 2/3 těsta vylijte do formy a do zbývající 1/3 přidejte kakao a kávu. Zbytek těsta nalijte do formy a vidličkou trochu promíchejte, abyste docílili „mramorového“ efektu. Troubu si předehřejte na 170°C a pečte přibližně 1 – 1,5 hod.
Poznámka od kuchařky
Mně stačilo péct hodinu a to jsem ještě po 40min snižovala teplotu na 150°C, aby se bábovka nahoře nespálila. 😉
Kuchařka: Kapucka