Bábovka s rumovou hruškou

63
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 velká zralá hruška
rum cca 100 ml
200 g polohrubé mouky
1 citronový pudink
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 kávová lžička skořice
150 ml oleje
100 ml mléka
1 prášek do pečiva
4 vejce – žloutky a bílky zvlášť
máslo
strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Den předem oloupejte a nakrájejte hrušku na drobné kostičky, zalijte rumem a nechte macerovat.

  2. Žloutky vyšlehejte s oběma cukry do pěny, přidejte olej, mléko střídavě s moukou smíchanou s pudinkem, skořicí a práškem do pečiva. Do těsta lehce zamíchejte sníh vyšlehaný ze zbylých bílků a na závěr přidejte kostičky hrušky i s rumem – nic tím nezkazíte.

  3. Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané formy – kokosem, bude krásně vonět. Dejte do vyhřáté trouby na 180°C a pečte přibližně 45-50 minut. Hotovou bábovku vyklopte na podnos, lehce pocukrujte a nechte vychladnout.