
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 4 vejce
- 160 g Hery
- 160 g krupicového cukru
- 60 g Nugátového krému s oříšky
- 250g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 200 ml mléka
Postup přípravy receptu
-
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
-
Z bílků, špetky soli a lžíce studené vody vyšleháme sníh.
-
Žloutky, cukr a heru vyšleháme do pěny a potom zašleháme nugátový krém.
-
Střídavě přidáváme mléko a mouku promíchanou s prosátým kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme sníh.
-
Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a povrch urovnáme.
-
Formu vložíme do trouby a pečeme 45 minut při 180°C.
Kuchařka: JanaB1