- reklama -
Suroviny
- 3 jablka
- 4 vejce
- 200 g pomazánkového másla
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na malé kousky.
-
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
-
Do mísy na šlehání nasypeme cukr, přidáme vejce a šleháme asi 2 minuty.
-
Poté důkladně zašleháme pomazánkové máslo.
-
Kypřící prášek prosejeme a smícháme s trochou odebrané mouky.
-
Do těsta přidáme mouku a po našlehání vmícháme kypřící prášek. Vařečkou zapracujeme drobné nakrájené kousky jablek.
-
Hustší těsto přendáme do připravené bábovkové formy a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 45-50 minut.
-
Bábovku po upečení necháme ve formě chvíli vychladnout a poté vyklopíme.
-
Studenou bábovku pocukrujeme a nakrájíme.
Kuchařka: JanaB1