Bábovka s dvojitou porcí kávy

88
- reklama -

Suroviny

3 vejce
250 ml smetany
1,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 sáček cappuccina
1 malé silné espresso
špetka skořice
1 lžička holandského kakaa
prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. V míse prošleháme vejce s cukrem.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve smetaně rozpustéme sáček Cappuccina a přidáme jedno malé espresso, kakao a špetku skořice.

  3. Společně krátce zahřejeme.

  4. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji přidáváme k vejcím a zaléváme kávovou smetanou.

  5. Vypracujeme hladké těsto, nalijeme do předem máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.

  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 45 minut.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se za nic moc fotku, bábovka je tak dobrá, že se hned začala jíst a já si bohužel až později uvědomila, že bych ji sem mohla dát.