- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- 250 ml smetany
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 sáček cappuccina
- 1 malé silné espresso
- špetka skořice
- 1 lžička holandského kakaa
- prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
-
V míse prošleháme vejce s cukrem.
-
Ve smetaně rozpustéme sáček Cappuccina a přidáme jedno malé espresso, kakao a špetku skořice.
-
Společně krátce zahřejeme.
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji přidáváme k vejcím a zaléváme kávovou smetanou.
-
Vypracujeme hladké těsto, nalijeme do předem máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 45 minut.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se za nic moc fotku, bábovka je tak dobrá, že se hned začala jíst a já si bohužel až později uvědomila, že bych ji sem mohla dát.
Kuchařka: petnovka