
Suroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 220 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 celá vejce
- 150 ml oleje
- 150 ml vlažné vody
- 5 velkých lžic rumu
- 2 lžíce kakaa + 2 lžíce mléka + 1 lžíce cukru
Postup přípravy receptu
-
Smíchat ingredience postupně, jak jsou uvedeny za sebou (od mouky po rum), stačí metličkou nebo vařečkou, žádný šlehač.
-
Větší část nalít do (vymazané a vysypané) formy, zbylou část smíchat s kakaem, mlékem a cukrem, posléze dolít na světlou hmotu. Netřeba promíchávat, mramorování se udělá samo. Hmota je poměrně dost tekutá, má to tak být.
-
Péct na 170°C asi hodinu (test špejlí).
Poznámka od kuchařky
Zdroj – můj oblíbený web: http://www.mamincinyrecepty.cz
Zkusila jsem ji jednou úplně náhodou a od té doby je u nás stálicí, je extrémně rychlá, zašpiní se u ní málo nádobí a intenzívní rumovou chuť cení zejména pánské osazenstvo =)
Pozn. k formě: klasickou je NUTNÉ vymazat i vysypat, silikonovou stačí vystříknout olejem ve spreji (mám tvar růže – záhyby na dně jsou obvykle trochu problém, se sprejem je to ale ok!)