Bábovka „rychlovka & rumovka“

159
- reklama -

Suroviny

300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
220 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 celá vejce
150 ml oleje
150 ml vlažné vody
5 velkých lžic rumu
2 lžíce kakaa + 2 lžíce mléka + 1 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Smíchat ingredience postupně, jak jsou uvedeny za sebou (od mouky po rum), stačí metličkou nebo vařečkou, žádný šlehač.

  2. Větší část nalít do (vymazané a vysypané) formy, zbylou část smíchat s kakaem, mlékem a cukrem, posléze dolít na světlou hmotu. Netřeba promíchávat, mramorování se udělá samo. Hmota je poměrně dost tekutá, má to tak být.

  3. Péct na 170°C asi hodinu (test špejlí).

Poznámka od kuchařky

Zdroj – můj oblíbený web: http://www.mamincinyrecepty.cz

Zkusila jsem ji jednou úplně náhodou a od té doby je u nás stálicí, je extrémně rychlá, zašpiní se u ní málo nádobí a intenzívní rumovou chuť cení zejména pánské osazenstvo =)

Pozn. k formě: klasickou je NUTNÉ vymazat i vysypat, silikonovou stačí vystříknout olejem ve spreji (mám tvar růže – záhyby na dně jsou obvykle trochu problém, se sprejem je to ale ok!)