Bábovka Rondo

60
- reklama -

Suroviny

45 dkg hladké mouky nebo polohrubé mouky
35 dkg cukru
5 dkg tuku
1 vejce
2 dkg droždí
1/2 soli
asi 1/4 l mléka
citronová kůra
vanilka
3 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku – kvásek. Ten necháme vzejít na teple.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme cukr, mouku, kakao, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali vejce.

  3. Vypracujeme vláčné, měkké těsto.

  4. Když těsto vykyne, zpracujeme je do žádaných tvarů. Z tohoto těsta pečeme bábovku.

  5. Těsto plníme jen do dvou třetin formy Rondo, neboť kynutím i pečením bábovka nabude.

  6. Bábovku pečeme ve středně teplé troubě ¾ hodiny.

  7. Vpíchnutím tenkého dřívka se přesvědčíme, zda je propečená.

  8. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku asi 5 minut prochladnout, pak přiložíme na formu drátěnou podložku a bábovku na ni opatrně překlopíme.

  9. Když ji překlopíme na talíř, přilepí se. Nejde – li bábovka vyklopit, pokryjeme formu vyždímanou utěrkou.

  10. Bábovku za horka hodně cukrujeme.