Bábovka mramorová se šlehačkou

98
- reklama -

Suroviny

350 g polohrubé mouky
250 g krystalového cukru
4 vejce
1 hrnek (větší) oleje
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku šlehačky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra
trochu rumu
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a vanilkový cukr smícháme do pěny se žloutky. Přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva, pak mléko se šlehačkou, citronovou kůru a rum.

  2. Do vyšlehaného těsta zlehka přimícháme sníh z bílků. Do poloviny těsta dáme kakao. Pečeme v horkovzdušné troubě cca 50 minut na 150°C.

Poznámka od kuchařky

Autor receptu Reny Naty A.