
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 60 ml oleje
- 100 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 žloutky
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 100-150 ml mléka
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh rozmícháme vidličkou se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a mlékem.
-
Celá vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny.
-
Přidáme olej, mléko a vařečkou promícháme.
-
Po částech vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
-
Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy dáme trochu těsta a na ně menší polovinu tvarohu. Přikryjeme další částí těsta a na ně zbytek tvarohu. Zbývajícím těstem tvaroh překryjeme.
-
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem našla na maminčiny recepty.
Bábovka je výborná.
Kuchařka: kucerova45