Babiččiny brambory v mrkvi

40
- reklama -

Suroviny

400 g mrkve
500 g brambor
150 g uzeného domácího bůčku
1 větší cibule
50 g másla
3 lžíce slunečnicového oleje
cca 3 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
drcený kmín
2 lžíce cukru
2 lžíce octu
1,5-2 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Na másle a oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček, zarestujeme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, pokmínujeme, necháme v cibuli orestovat, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme, odkryjeme, vyrestujeme do tuku.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme mouku, necháme provonět, zalijeme 0,5 l studené vody, jakmile směs začne houstnout, přilijeme zbytek (nyní již teplé vody), přidáme na kostičky nakrájené brambory(syrové), necháme zavařit a pod pokličkou cca 20 minut provaříme.

  3. Dochutíme solí, cukrem, octem, pepřem a chvíli povaříme. Můžeme zjemnit 12% smetanou.

Poznámka od kuchařky

Jsem rád, že se mi podařilo splnit přání Vaška Froňka a zveřejnit tento recept, navíc i s bonusem pro něj, a to s hřebenem z farmářské slaniny!