
- reklama -
Suroviny
- lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 mrkev
- 1 petržel
- sůl a pepř
- 1 l vývaru
- hrst namočených sušených hub
- 1 vejce
- petrželka
- Knedlíčky:
- 3 rohlíky
- 200 ml mléka
- 2 lžíce oleje
- 3-5 lžic hrubé mouky
- 2 vejce
- sůl a pepř
- nasekaná petrželka
- trochu nasekaných sušených hub předem namočených
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, scezené houby, sůl a pepř a povaříme. Nakonec vmícháme vajíčko.
-
Knedlíčky:
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. V mléce rozšleháme žloutky a olej a vlijeme do rohlíků. Necháme chvíli odstát a pak přidáme nasekanou petrželku, nasekané houby, sůl, pepř, sníh z bílků a mouku. Vše zpracujeme a rukama tvoříme malé knedlíčky, které vložíme do vroucí osolené vody. Když knedlíčky vyplavou necháme je ještě chviličku a pak vyjmeme.
Kuchařka: RubyRom