- reklama -
Suroviny
- 4-5 větších brambor
- 1-2 Pl sádla
- 6-8 stroužků česneku
- čerstvá majoránka
- pepř
- sůl
- bujón
- voda
- předem uvařené velké kroupy (množství podle každého)
- pažitka nebo pokrájená cibulková nať
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme vodu s bujónem (nebo s kořením a bez bujónu) a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, 6 utřených stroužků česneku se solí, čerstvý mletý mletý pepř, čerstvou majoránkou, vložíme lžíci sádla a vše povaříme doměkka.
-
Když jsou brambory měkké, přidáme k nim předem uvařené kroupy a ještě chvíli necháme projít varem.
-
Nakonec přidáme pažitku, kterou dozobíme chutnou česnečku. Dochutíme. Do talířů pak můžeme ještě prolisovat zbytek česneku a pak na česnek nalijeme polévku.
Poznámka od kuchařky
Můžeme přidat i osmažené kostičky chleba.
Kuchařka: varilamyskakasicku