
- reklama -
Suroviny
- odřezky z kapra nebo jiné ryby
- zelený hrášek (mražený nebo v konzervě)
- mrkev
- celer
- cibule
- máslo
- česnek
- zeleninový vývar nebo masový vývar(ne rybí)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rybu uvaříme v osolené vodě, slijeme (do polévky, tento vývar nepoužijeme) a obereme maso.
-
Hrášek uvaříme zvlášť v menším množství vody a rozmixujeme, použijeme k zahuštění polévky. V jiném hrnci si na másle zpěníme cibulku, nahrubo nastrouhanou zeleninu a zalijeme vývarem, osolíme. Vaříme do měkka, přidáme prolisovaný česnek, rozmixovaný hrách a maso z ryb. Už jen krátce prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Tuto polévku dělá babička, pocházející z jižních Čech, vždycky na Vánoce. A i já, jakožto odpůrce rybích polévek, si na této vždycky pochutnám a dělám ji často i v průběhu roku.
Kuchařka: 1974andrea









