Babiččina letní „sekyrková“ polévka

120
- reklama -

Suroviny

30-40 g másla
2-3 lžíce hrubé krupice
nové brambory
mrkev
petržel
celerová nať
cibule
mangold
hrachové lusky
sůl
mletý pepř
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme krupici dorůžova, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

  2. Přihodíme krájenou mrkev a petržel, po chvilce zbytek ostatní nakrájené zeleniny. Osolíme, opepříme a povaříme do změknutí zeleniny – stačí opravdu pár minut.

  3. Ještě do horkého vmícháme rozšlehané vejce, kratičce provaříme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Babička nám tuhle polévku vařila vždy z první zeleniny v zahradě – vše čerstvě utrženo nebo vyryto cestou ze zahrady do kuchyně…

Hrášek jsem měla cukrový, jen jsem mu otrhala nitě a i s lusky pokrájela na kratší kousky. Vejce jsme tentokrát nedávali. Je to velice rychlá, dobrá a lehká polévka nejen do horkých letních dnů.