
- reklama -
Suroviny
- 30-40 g másla
- 2-3 lžíce hrubé krupice
- nové brambory
- mrkev
- petržel
- celerová nať
- cibule
- mangold
- hrachové lusky
- sůl
- mletý pepř
- vejce
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme krupici dorůžova, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
-
Přihodíme krájenou mrkev a petržel, po chvilce zbytek ostatní nakrájené zeleniny. Osolíme, opepříme a povaříme do změknutí zeleniny – stačí opravdu pár minut.
-
Ještě do horkého vmícháme rozšlehané vejce, kratičce provaříme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Babička nám tuhle polévku vařila vždy z první zeleniny v zahradě – vše čerstvě utrženo nebo vyryto cestou ze zahrady do kuchyně…
Hrášek jsem měla cukrový, jen jsem mu otrhala nitě a i s lusky pokrájela na kratší kousky. Vejce jsme tentokrát nedávali. Je to velice rychlá, dobrá a lehká polévka nejen do horkých letních dnů.
Kuchařka: cathleen