Babiččina koprovka

106
- reklama -

Suroviny

40-50 g másla
4-5 lžic hladké mouky
1,5 l mléka
250 ml šlehačky
3 žloutky
sůl
vývar (voda)
cukr
ocet
svazek mladého kopru

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm mouku.
    Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu.


    Zobrazit celý recept

  2. Omáčku provaříme, hustotu doladíme buď zředěním vývarem nebo naopak lehkým zahuštěním trochy mouky, rozmíchané v mléku.

  3. Osolíme, provaříme a vlijeme šlehačku s rozkvedlanými žloutky.
    Přivedeme k varu, necháme probublat a vypneme.

  4. Do horkého vhodíme nadrobno nasekaný kopr a doladíme chuť cukrem a trochou octa.

  5. Podáváme s vejcem natvrdo nebo vařeným hovězím masem.

Poznámka od kuchařky

Podle České kuchařky Miloše Štěpničky