- reklama -
Suroviny
- 40-50 g másla
- 4-5 lžic hladké mouky
- 1,5 l mléka
- 250 ml šlehačky
- 3 žloutky
- sůl
- vývar (voda)
- cukr
- ocet
- svazek mladého kopru
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm mouku.
Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. -
Omáčku provaříme, hustotu doladíme buď zředěním vývarem nebo naopak lehkým zahuštěním trochy mouky, rozmíchané v mléku.
-
Osolíme, provaříme a vlijeme šlehačku s rozkvedlanými žloutky.
Přivedeme k varu, necháme probublat a vypneme. -
Do horkého vhodíme nadrobno nasekaný kopr a doladíme chuť cukrem a trochou octa.
-
Podáváme s vejcem natvrdo nebo vařeným hovězím masem.
Poznámka od kuchařky
Podle České kuchařky Miloše Štěpničky
Kuchařka: cathleen