
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 50 g másla
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 litr vývaru nebo vody
- majoránka
- pepř
- kmín
- sůl (popř. Podravka)
- 1 kostka masoxu
- 3 krajíčky staršího chleba
- olej na pánev
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře rozmícháme, dokud se všechny hrudky jíšky nerozpustí.
-
Vsypeme majoránku, kmín, opepříme, event. přidáme kostku masoxu a trošku dosolíme. Necháme projít varem.
-
Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme kostičky ze starého chleba.
-
Na talíř nalijeme polévku a nasypeme opečené kostičky chleba.
Poznámka od kuchařky
Protože mi zbyly bílky, zašlehala jsem do polévky ještě dva bílky, nebylo to na škodu.
Tuhle polévku nám vařívala naše babička tak dobrou a hustou, že jsme se jako malí vždycky olizovali až za ušima.
Začala jsem ji vařit i u nás doma.
Kuchařka: ivulinka