Babiččina chlebová polévka

137
- reklama -

Suroviny
3 porce

50 g másla
4 lžíce hladké mouky
1 litr vývaru nebo vody
majoránka
pepř
kmín
sůl (popř. Podravka)
1 kostka masoxu
3 krajíčky staršího chleba
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře rozmícháme, dokud se všechny hrudky jíšky nerozpustí.

  2. Vsypeme majoránku, kmín, opepříme, event. přidáme kostku masoxu a trošku dosolíme. Necháme projít varem.

  3. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme kostičky ze starého chleba.

  4. Na talíř nalijeme polévku a nasypeme opečené kostičky chleba.

Poznámka od kuchařky

Protože mi zbyly bílky, zašlehala jsem do polévky ještě dva bílky, nebylo to na škodu.

Tuhle polévku nám vařívala naše babička tak dobrou a hustou, že jsme se jako malí vždycky olizovali až za ušima.

Začala jsem ji vařit i u nás doma.