
- reklama -
Suroviny
- 4 větší brambory
- zelenina:
- mrkev
- petržel
- celer
- kmín
- majoránka (asi půl lžíce)
- houby (před vařením na čtvrt hoďky namočit do vody)
- česnek
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit do osolené vody, přidáme zeleninu, kmín, majoránku a houby.
-
Když jsou brambory měkké-odstavím, rozšťouchám a dám zpět na plotnu, přidám česnek 3-5 stroužků (čím víc, tím líp), 10 min. povařím.
-
Můžeme zahustit jíškou (5 lžic hladké mouky, osminka másla), ale není nutné.
-
Přidáme maggi, osolíme a další čtvrthodinku povaříme.
Poznámka od kuchařky
Tuhletu bramboračku nám vařila babička a jako přílohu jsme k ní měli vždy bramb. placky se škvarkama viz. jiný recept
Kuchařka: Lendiiik