Babiččin slaný závin

76
- reklama -

Suroviny

zbytky pečené kachny, kuřete nebo jiné drůbeže, též lze použít ovařenou slepici z polévky
Na 1 závin:
2-3 brambory
listové těsto
kmín
sůl
pepř
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Celé brambory uvaříme. Posléze oloupeme a nakrájíme na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Z listového těsta vyválíme placku (placky), tenké jako na štrůdl. Pomažeme tenkou vrstvou hořčice. Poklademe bramborové plátky a osolíme a opepříme.

  3. Vezmeme zbytky upečeného kuřete nebo kachny, a nebo jak jsem psala ovařenou krátce upečenou slepici. Maso sundáme z kostí. Můžeme použít i kůži a chrupavky. Do jednoho závinu (150g listového těsta) dáme přibližně jednu porci masa. Což je u mě třeba čtvrtka kuřete. Maso naklademe na brambory.

  4. Pak opatrně zavineme a dáme na plech. Potřeme žloutkem a posypee kmínem. Pečeme na 170°C asi 20-25 minut.

Poznámka od kuchařky

I ze zbytků nám může vzniknout dobrůtka:-)