Babiččin ořechový koláč

125
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
250 g másla (nebo Hery)
100 g cukr moučka
1 vejce
Náplň:
4 vejce
150 g cukru
150 g ořechů
1 lžičku citronové kůry
2 lžíce rumu
Poleva:
1 čokoláda na vaření
30 g ztuženého tuku(omega)
1 skleničku marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na linecké těsto zpracujeme na vále rukama, dáme na talíř necháme 15 minut odpočinout. Pak ho dáme na vymazaný a vysypaný pekáč a opatrně ho rukama roztáhneme po celé ploše.

  2. Na těsto tence namažeme libovolnou marmeládu, nejlépe meruňkovou. Suroviny na náplň smícháme a natřeme opatrně na marmeládu a dáme péct do vyhřáté trouby. Po upečení vychladíme a potřeme čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj je AHA, ve kterém mi ve čtvrtek vyšel recept, autorkou je paní Květuše Kroupová. Tímto jí za recept moc děkuji.