Babiččin lehký moučník

477
- reklama -

Suroviny

4 vejce
2 lžíce mouky hladké
2 lžíce mouky polohrubé
4 lžíce moučkového cukru
špetka soli
1 lžíce kakaa
Náplň
500 g bílého jogurtu
vanilkový cukr
2 – 3 lžíce cukru
1 šlehačkový dezert vanilkový Dr. Oetker
300 ml mléka na výrobu vanilk. dezertu

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s trochou soli ušleháme na sníh. V druhé míse šleháme žloutky s cukrem do pěny. Pak přidáme obě mouky, sníh. Jednu polovinu těsta vlijeme do dortové vymazané a vysypané formy, druhou polovinu dochutíme kakaem a vlijeme na světlé těsto. Pečeme zhruba 10 minut.

  2. Náplň: ušleháme v míse „Šlehačkový dezert Dr. Oetkera“ s mlékem dle návodu na sáčku, smícháme s jogurtem a cukrem.

  3. Na mírně vychladlý korpus naneseme náplň a dáme do ledničky uležet (nejméně 6 hodin). Zdobíme strouhanou čokoládou. Jogurt ztuhne, moučník zvláční. Je to velmi rychlý, osvěžující zákusek.

Poznámka od kuchařky

Zdroj:www.mamincinyrecepty.cz, kuchařka on-line Recepty.cz

Mírně upraveno, jeden O,5 kg jogurt (v původním receptu) se nám zdál málo :-))

Tento recept najdete také na :http://www.zdravavarecka.cz/