
Suroviny
- 4 vejce
- 2 lžíce mouky hladké
- 2 lžíce mouky polohrubé
- 4 lžíce moučkového cukru
- špetka soli
- 1 lžíce kakaa
- Náplň
- 500 g bílého jogurtu
- vanilkový cukr
- 2 – 3 lžíce cukru
- 1 šlehačkový dezert vanilkový Dr. Oetker
- 300 ml mléka na výrobu vanilk. dezertu
Postup přípravy receptu
-
Bílky s trochou soli ušleháme na sníh. V druhé míse šleháme žloutky s cukrem do pěny. Pak přidáme obě mouky, sníh. Jednu polovinu těsta vlijeme do dortové vymazané a vysypané formy, druhou polovinu dochutíme kakaem a vlijeme na světlé těsto. Pečeme zhruba 10 minut.
-
Náplň: ušleháme v míse „Šlehačkový dezert Dr. Oetkera“ s mlékem dle návodu na sáčku, smícháme s jogurtem a cukrem.
-
Na mírně vychladlý korpus naneseme náplň a dáme do ledničky uležet (nejméně 6 hodin). Zdobíme strouhanou čokoládou. Jogurt ztuhne, moučník zvláční. Je to velmi rychlý, osvěžující zákusek.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:www.mamincinyrecepty.cz, kuchařka on-line Recepty.cz
Mírně upraveno, jeden O,5 kg jogurt (v původním receptu) se nám zdál málo :-))
Tento recept najdete také na :http://www.zdravavarecka.cz/









