Babiččin domácí šormajzl

245
- reklama -

Suroviny
4 porce

200 g červených fazolí
200 g velkých krup
sůl
pepř
3 lžíce sádla
1 velká cibule
1 velká mrkev
1 petržel
1/4 menšího celeru
200 g vepřových škvarků
pažitka nebo jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření trochu osolíme. Kroupy propereme a také v osolené vodě uvaříme doměkka.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme do zlato hněda.

  3. Přidáme zeleninu a orestujeme ji. Nakonec vmícháme připravené kroupy s fazolemi. Osolíme, opepříme a krátce povaříme. Vmícháme škvarky, prohřejeme a posypeme sekanou pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Časopis Claudia.

Měla jsem pro všechny uvařené maso a sobě jsem udělala na zkoušku Babiččin slovácký šormajzl. Myslela jsem si, že 3 téměř dvoumetrový hoši pohrdnou. Nakonec zbylo maso. Překvapili.