Babiččin „chudý“ bramborový salát s naloženou kapií a jablkem

93
- reklama -

Suroviny

1000 g brambor
3-4 KL naložené kapie (proužky)
1 pokrájené jablko na kostičky
šťáva z citronu
zálivka (vodou ředěný ocet)
sůl, pepř
pokrájená jarní cibulka
pár kapek olivového oleje
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce uvaříme doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, Osolíme, opepříme, přidáme kostičky jablka, proužky okapané kapie, zálivku s octem a pár kapek olivového oleje. Jarní pokrájenou cibulku spaříme horkou vodou a přecedíme. Smícháme s bramborem, petrželkou a dáme do chladu.

  2. Podáváme se smaženým kaprem ve strouhance s uzenou paprikou a bylinkami.