Babiččin chlebový dort

77
- reklama -

Suroviny
1 porce

Korpus:
-1 kg hladké mouky
-5 dcl vlažné vody
-1 dcl mléka
-2 lžičky soli
-2 lžičky kmínu
-2 až 3 lžíce octa
-5 dkg droždí

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady a asi 30 minut necháme kynout. Po té půlhodině těsto přendáme do (vymazané a vysypané) dortové formy a necháme ho ještě 20 minut kynout.

  2. Potom potřeme těsto vodou a dáme do vyhřáté trouby. Po dalších 20 minutách znovu potřeme vodou se solí. Až dort zezlátne, je hotový.

  3. Druhý den korpus dvakrát podélně rozřízneme a naplníme různými pomazánkami.

Poznámka od kuchařky

Tipy na pomazánky:

1. pomazánka: 1 kelímek pomazánkového másla, 1 malá plechovka játrové paštiky, nadrobno pokrájená cibule, 2 nadrobno pokrájené sladkokyselé okurky, sůl, pepř. Touto pomazánkou jsem natřela dort vevnitř.

2. pomazánka: 1 kelímek pomazánkového másla, 3 tavené sýry (150 g), 4 stroužky prolisovaného česneku, sůl. Touto pomazánkou jsem potřela dort z boku a nahoře, boky jsem obalila tvrdým strouhaným sýrem. Povrch dortu ozdobit zbytkem pomazánky a libovolnou zeleninou nebo uzeninou.