
- reklama -
Suroviny
- Azu:
- 500 g hovězí kýty
- rostlinný olej (kromě sójového)
- vrchovatá lžička sladké papriky
- 1 rajský protlak bez škrobu
- sůl
- pepř
- feferonka
- 5 kyselých okurek
- citronová šťáva
- sladidlo
- cuketa nebo Psyllium
- Grusetky:
- 5 vajec
- Mozzarella bez nálevu
- špetka soli
- velká špetka sody
- 1-2 lžíce vody
- 1 vrchovatá lžíce Psyllia
Postup přípravy receptu
-
Azu: Hovězí kýtu (nebo zvěřinu) nakrájet na nudličky, orestovat na oleji, osolit, opepřit a opaprikovat. Přidat rajský protlak, orestovat, vložit posekanou feferonku, podlít trochou vody a podusit.
Přidat nastrouhé kyselé okurky, okyselit trochou citronové šťávy, osladit třeba erythritolem (medem). Zahustit strouhanou vypocenou cuketou nebo poprášit lžičkou Psyllia. -
Grusetky – základní recept: Všechny suroviny rozmixovat, chvíli počkat, až Psyllium nabude a znovu rozmixovat. Natřít (spíš nalít) na plech s pečícím papírem a péct na 160°C asi 15 min.
Srolovat a nakrájet.
Poznámka od kuchařky
Grusetky: používají se jako příloha ve ZV skupině. Psyllium se používá místo mouky. Není to špatné a dají se dochucovat.
Kuchařka: Taevita