„Aztécká“ryba v solamylové kůrce

57
- reklama -

Suroviny

3 plátky ryby(měla jsem štikozubce)
4 polévkové lžíce koření Aztécký poklad
solamyl na obalení
máslo
olivový olej na osmažení
plátek citronu
čerstvou zeleninu na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Plátky ryby necháme z části rozmrazit, čistou utěrkou vysušíme, posypeme v hmoždíři rozdrceným Aztéckým pokladem a hustě obalíme v solamylu.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi necháme rozehřát máslo společně s olejem a ryby zprudka osmažíme z každé strany po 5 minutách. Podáváme obložené plátkem citronu a čerstvou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Potřebovala jsem udělat rychlovku, koření Aztécký poklad máme doma v oblibě a když bylo v hmoždíři dobře nadrcené,tak se pěkně do rybky po obou stranách vetřelo. Větší množství solamylu udělalo krásnou zlatavou a křupavou kůrčičku. Pro ukázku přidávám foto, jak toto koření vypadá. Dávám ho do mletých mas i drůbežího. Vyzkoušejte a určitě si ho oblíbíte i Vy:-)