![„Aztécká“ryba v solamylové kůrce_5ffa21d94281c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/azteckaryba-v-solamylove-kurce_5ffa21d931081.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 3 plátky ryby(měla jsem štikozubce)
- 4 polévkové lžíce koření Aztécký poklad
- solamyl na obalení
- máslo
- olivový olej na osmažení
- plátek citronu
- čerstvou zeleninu na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Plátky ryby necháme z části rozmrazit, čistou utěrkou vysušíme, posypeme v hmoždíři rozdrceným Aztéckým pokladem a hustě obalíme v solamylu.
-
V pánvi necháme rozehřát máslo společně s olejem a ryby zprudka osmažíme z každé strany po 5 minutách. Podáváme obložené plátkem citronu a čerstvou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem udělat rychlovku, koření Aztécký poklad máme doma v oblibě a když bylo v hmoždíři dobře nadrcené,tak se pěkně do rybky po obou stranách vetřelo. Větší množství solamylu udělalo krásnou zlatavou a křupavou kůrčičku. Pro ukázku přidávám foto, jak toto koření vypadá. Dávám ho do mletých mas i drůbežího. Vyzkoušejte a určitě si ho oblíbíte i Vy:-)
Kuchařka: Anna Kocikova