![Aztécká krkovice na víně v PH_5ff8ee17a3d70.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/aztecka-krkovice-na-vine-v-ph_5ff8ee1792603.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky krkovice
- koření Aztécký poklad
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 5 řapíků celeru
- 1 malá mrkev
- 2 kyselejší jablka
- 150 ml bílého vína
- 2 lžíce octa balsamico
- 2 lžičky Podravky
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, řapíkatý celer na menší špalíčky, mrkev na kolečka a oloupaná jablka na osminky.
-
Vše nasypeme do pomalého hrnce, přidáme Podravku a promícháme.
-
Navrch položíme plátky masa, lehce naklepané rukou a z obou stran posypané kořením.Podlijeme vínem, zastříkneme octem a dáme „pomalit“ na 1.stupeň cca na 4 hod.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Kuchařka: Danca