- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 zralé avokádo
- šťáva z limetky
- mořská sůl
- rukola
- cherry rajčata
- krémové balsamico
- plátky bílého pečiva nebo celozrnného pečiva
Postup přípravy receptu
-
Avokádo rozřízneme, vyjmeme pecku a pomocí lžičky obě půlky vydlabeme. Dužninu rozmačkáme vidličkou, ochutíme limetkovou šťávou a solí podle chuti.
-
Plátky pečiva opečeme na sucho.
-
Na talíř položíme rukolu, cherry rajčátka a zakápneme krémovýmm balsamicem. Pomocí tvořítka naaranžujeme připravené avokádo a podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Ochutnala jsem různé úpravy avodáda, ale nedávno jsem měla tento “ tataráček “ v jedné restauraci a tato nejjednodušší úprava je z mého pohledu nejlepší. Hodně lidí nemusí rukolu, ale tady avokádo skvěle doplňuje.
Kuchařka: maris