Avokádový “ tataráček “ s rukolou

41
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 zralé avokádo
šťáva z limetky
mořská sůl
rukola
cherry rajčata
krémové balsamico
plátky bílého pečiva nebo celozrnného pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Avokádo rozřízneme, vyjmeme pecku a pomocí lžičky obě půlky vydlabeme. Dužninu rozmačkáme vidličkou, ochutíme limetkovou šťávou a solí podle chuti.


    Zobrazit celý recept

  2. Plátky pečiva opečeme na sucho.

  3. Na talíř položíme rukolu, cherry rajčátka a zakápneme krémovýmm balsamicem. Pomocí tvořítka naaranžujeme připravené avokádo a podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Ochutnala jsem různé úpravy avodáda, ale nedávno jsem měla tento “ tataráček “ v jedné restauraci a tato nejjednodušší úprava je z mého pohledu nejlepší. Hodně lidí nemusí rukolu, ale tady avokádo skvěle doplňuje.