Avokádové guacamole

53
- reklama -

Suroviny

3 zralá měkká avokáda
1/2 žlutá paprika
1/2 oranžová paprika
rajče
menší červená cibulka
2 lžíce bílý jogurt
2 lžíce zakysaná smetana – tučnější
sůl
pepř bílý
stroužek česneku
fajitas koření
2 kapky citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Avokáda (musí být hodně měkká a bez skvrn, jinak jsou hořká a mohli bychom to vyhodit) oloupeme, nakrájíme na kostičky a ponorným mixérem rozmixujeme v jemnou pastu, bez hrudek.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme na drobné a velmi jemné kostičky – papriku žlutou, oranžovou, rajče (bez peček a tekutého vnitřku) a červenou cibulku.

  3. Promícháme, přidáme zakysanou smetanu, bílý jogurt, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, jemně posypeme fajitas kořením (nemusí být, jen zvýrazní chuť). Necháme vychladit.

Poznámka od kuchařky

podáváme nejlépe s Nachos chipsy – slané nebo chilli.

Dobré jako předkrm nebo pomazánka k ostatní pomazánkám na oslavy. Důležité – VYCHLADIT…

Pokud nezakápnete citronovou šťávou, avokádo zhnědne.